Directions—(Q. 1-4) Find the correct meanings of the words given below :
1. Buffalo(A) Calf
(B) Baby box
(C) Baby bison
(D) Baby cow
Ans : (C)
2. Vicious—(A) Remorseless
(B) Ferocious
(C) Kind
(D) Wicked
Ans : (D)
3. EWE(A) Calf
(B) Female sheep
(C) Deer
(D) None of these
Ans : (B)
4. Veneration—(A) Esteem
(B) High respect
(C) Devotion
(D) Worship
Ans : (B)
Directions—(Q. 5-8) Choose the word / phrase which is nearest in meaning to the words in question :
5. Innuendo(A) Narration
(B) Insinuation
(C) Insist
(D) Insutale
Ans : (B)
6. Fictile(A) Fiction
(B) Moulded
(C) Fictitious
(D) Smooth
Ans : (B)
7. Salutary(A) Welcome
(B) Discharge
(C) Promoting
(D) Remove
Ans : (C)
8. Bizarre(A) Colourful
(B) Odd
(C) Insipid
(D) Smart
Ans : (B)
9. KEATS = 25, SHELLEY = 35, BROWNING = ?(A) 45
(B) 37
(C) 50
(D) 40
Ans : (D)
10. If 16 = 11, 25 = 12, 36 = 15, then 49 = ?(A) 14
(B) 20
(C) 19
(D) 17
Ans : (B)
11. River : Dam : : Traffic : ?(A) Signal
(B) Vehicle
(C) Motion
(D) Lane
Ans : (A)
12. Medicine : Sickness : : Book : ?(A) Ignorance
(B) Knowledge
(C) Author
(D) Teacher
Ans : (A)
13. Pick out the odd in the following—(A) Ashok—Assam
(B) Poonam—Punjab
(C) Gyanendra—Gujarat
(D) Anjana—Rajasthan
Ans : (D)
14. Session : Concludes : : ? : Lapses(A) Leave
(B) Permit
(C) Agency
(D) Policy
Ans : (D)
15. MOLLIFY is to APPEASE as APPURTENANCE is to ?(A) Gratify
(B) Avarice
(C) Accessory
(D) Amend
Ans : (C)
Railway Recruitment Board Solved 2010 Paper
Popular Posts
-
Dwarka, on the west coast of Gujarat on the shore of the Arabian Sea, features in most of the legends surrounding Lord Krishna. It is fr...
-
The Goddess Naina Devi is worshipped as a single selfborn pindi. There is another pindi of Ganesha and a third established by the Pandava...
-
Kashmir has produced a galaxy of great saints, seers and savants who have enriched, elevated and refined life and helped the people at la...
-
National Calendar The national calendar based on the Saka Era , with Chaitra as its first month and a normal year of 365 days was adopte...
-
About 150 kms. from Hyderabad lies the ancient city of Warangal. Noted today for its beautiful lakes, magnificent temples and wildlife, ...
-
Babar of British India' k naam se kise jana jata tha? "Robert Clive" World ka Longest highway kaunsa hai? "Trans-Canad...
-
Kailash Temple is situated at Ellora and is believed that it was constructed by excavating approx. 200,000 tones of rock and is possibl...
-
National Flag The National Flag is a horizontal tricolour of deep saffron (kesaria) at the top, white in the middle and dark green at the...
-
UP Police Sub Inspector Result 2012 at uppolrecpro.gov.in More detail about UP Police SI Written Exam Results 2012 is available online a...
-
Madhya Pradesh Professional Examination Board MP Steno-Typist and Stenographer recruitment | www.mpinfo.org | www.vyapam.nic.in | www.mponli...




Posted in: