1. What does happens when water is condensed into ice ?(A) Heat is absorbed
B) Heat is released
(C) Quantity of heat remains unchanged
(D) None of these
Ans : (A)
2. Which temperature in Celsius scale is equal to 300 K ?(A) 30°C
(B) 27°C
(C) 300°C
(D) None of these
Ans : (B)
3. Which of the following Constitutional Amendments has included fundamental duties into the Constitution ?(A) 42nd
(B) 43rd
(C) 44th
(D) 39th
Ans : (A)
4. Who among the following was involved in Alipore bomb case ?(A) Aravind Ghosh
(B) P. C. Banerjee
(C) Bipin Chandra Paul
(D) Chandrashekhar Azad
Ans : (A)
5. Where is the Punjab Lalit Kala Academy located ?(A) Muktasar
(B) Ludhiana
(C) Patiala
(D) Chandigarh
Ans : (D)
6. Which of the following diffuses most quickly ?(A) Solid
(B) Gas
(C) Liquid
(D) None of these
Ans : (B)
7. Where was the capital of Pandya dynasty situated ?(A) Mysore
(B) Kanchipuram
(C) Madurai
(D) Delhi
Ans : (C)
8. Which of the following is common in both, Buddhism and Jainism ?(A) Nonviolence
(B) Violence
(C) Triratna
(D) Truth
Ans : (A)
9. Sikh Guru Arjundev was contemporary to which of the following rulers ?(A) Humayun
(B) Akbar
(C) Shahjahan
(D) Jahangir
Ans : (D)
10. In case the President of India decides to resign, he will address his letter of resignation to—(A) Prime Minister
(B) Chief Justice
(C) Speaker of Lok Sabha
(D) Vice-President
Ans : (D)
11. The ‘Ocean of Storms’ is the name given to—(A) Atlantic Ocean
(B) Pacific Ocean
(C) A waterless area on moon surface
(D) None of these
Ans : (C)
12. How much water is contained in our body by mass ?(A) 65%
(B) 70%
(C) 60%
(D) None of these
Ans : (B)
13. ‘Thinkpad’ is a laptop associated with which among the following companies ?
(A) HP
(B) TCS
(C) Infosys
(D) IBM
Ans : (D)
14. The wire of flash bulb is made of—(A) Copper
(B) Barium
(C) Magnesium
(D) Silver
Ans : (C)
15. Pick out the odd in the following—(A) Ashok—Assam
(B) Poonam—Punjab
(C) Gyanendra—Gujarat
(D) Anjana—Rajasthan
Ans : (D)
Railways Recruitment Board Bhubaneshwar (A.S.M) Solved 2009 Paper
Popular Posts
-
Dwarka, on the west coast of Gujarat on the shore of the Arabian Sea, features in most of the legends surrounding Lord Krishna. It is fr...
-
The Goddess Naina Devi is worshipped as a single selfborn pindi. There is another pindi of Ganesha and a third established by the Pandava...
-
Kashmir has produced a galaxy of great saints, seers and savants who have enriched, elevated and refined life and helped the people at la...
-
National Calendar The national calendar based on the Saka Era , with Chaitra as its first month and a normal year of 365 days was adopte...
-
About 150 kms. from Hyderabad lies the ancient city of Warangal. Noted today for its beautiful lakes, magnificent temples and wildlife, ...
-
Babar of British India' k naam se kise jana jata tha? "Robert Clive" World ka Longest highway kaunsa hai? "Trans-Canad...
-
Kailash Temple is situated at Ellora and is believed that it was constructed by excavating approx. 200,000 tones of rock and is possibl...
-
National Flag The National Flag is a horizontal tricolour of deep saffron (kesaria) at the top, white in the middle and dark green at the...
-
UP Police Sub Inspector Result 2012 at uppolrecpro.gov.in More detail about UP Police SI Written Exam Results 2012 is available online a...
-
Madhya Pradesh Professional Examination Board MP Steno-Typist and Stenographer recruitment | www.mpinfo.org | www.vyapam.nic.in | www.mponli...




Posted in: