1. Which of the following diffuses most quickly ?
(A) Solid
(B) Gas
(C) Liquid
(D) None of these
Ans : (B)
2. Where was the capital of Pandya dynasty situated ?(A) Mysore
(B) Kanchipuram
(C) Madurai
(D) Delhi
Ans : (C)
3. Which of the following Constitutional Amendments has included fundamental duties into the Constitution ?(A) 42nd
(B) 43rd
(C) 44th
(D) 39th
Ans : (A)
4. Which of the following gases is used for ripening the fruits ?(A) Methane
(B) Ethane
(C) Ethylene
(D) Acetylene
Ans : (C)
5. Solid Carbon dioxide is termed as—(A) Soft ice
(B) Dry ice
(C) White ice
(D) None of these
Ans : (B)
6. Whether all the universities in the country should start online admission at all levels with immediate effect ?
(i) No, since all the students may not have access to the internet easily.
(ii) Yes, it may liberate the students and their parents from the long-standing problems of knocking at the doors of different colleges and standing in queue.(A) Only argument (i) is correct
(B) Only argument (ii) is correct
(C) Neither argument (i) nor argument (ii) is correct
(D) Both the arguments, (i) and (ii), are correct
Ans : (D)
7. In case the President of India decides to resign, he will address his letter of resignation to—(A) Prime Minister
(B) Chief Justice
(C) Speaker of Lok Sabha
(D) Vice-President
Ans : (D)
8. Which Indian state was ranked as the No. 2 tourist destination in the world by LONELY PLANET?
(A) Himachal Pradesh
(B) Tamil Nadu
(C) Kerala
(D) Uttarakhand
Ans : (C)
9. The two civilizations which helped in the formation of Gandhara School of Art are—(A) Indian and Roman
(B) Indian and Egyptian
(C) Greek and Roman
(D) Indian and Greek
Ans : (D)
10. The wire of flash bulb is made of—(A) Copper
(B) Barium
(C) Magnesium
(D) Silver
Ans : (C)
11. The curves showing the volume pressure behaviour of gases plotted at different fixed temperatures are called—(A) Isochors
(B) Isothermals
(C) V.T.P. Curves
(D) Isocurves
Ans : (B)
12. The first summit of SAARC was held at—(A) Kathmandu
(B) Colombo
(C) New Delhi
(D) Dhaka
Ans : (D)
13. The capital of Pallavas was—(A) Arcot
(B) Kanchi
(C) Malkhed
(D) Banavasi
Ans : (B)
14. Light-year measures which of the following ?(A) Intensity of light
(B) Mass
(C) Time
(D) Distance
Ans : (D)
15. Where is the Central Food Technology Research Institute situated ?(A) Delhi
(B) Anand
(C) Ahmedabad
(D) Mysore
Ans : (D)
Railway Recruitment Board Solved 2010 Paper
Popular Posts
-
EAM 2012 Results – www.cee.kerala.gov.in – KEAM Results : KEAM 2012 Results of the Medical and Engineering Entrance examination has bee...
-
Inter results 2012 | junior inter results 2012 on 18th April | Senior inter results on 22 April Inter results 2012 | junior inter results 20...
-
Important Abbreviations of all categories AVES : Acute Viral Encephalitic Syndrome BCTT : Bank Cash Transaction Tex BCSBI : Bankin...
-
ITI Ltd, conducts Walk-In-Interview for the post of Engineers : Qualification : The incumbent should be a Graduate in Engineering in Ele...
-
Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2011 RPSC Zila Parishad Vacancy III Teacher Jobs Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2011 RPSC ...
-
South Indian Bank Probationary Clerks Results 2012 at southindianbank.com South Indian Bank will declare very soon the Result of Probati...
-
BHU PMT 2012 Model Question papers and practice exam Banaras Hindu University, BHU Varanasi conducts Medical Entrance Exams (Pre Medical ...
-
SSC CGL Notification 2012 Apply Online | SSC Combined Graduate Level Recruitment Notification 2012 Staff Selection Commission announced to...
-
RTU Results | RTU Btech 3rd Sem Result 2011 | RTU B.Tech 3rd Semester Results 2011 | www.rtu.ac.in Rajasthan Technical University (RTU) ha...
-
Eligibility: MD Location: Mumbai Last Date: 12 December 11 Raja Ramdeo Anandilal Podar Ayurveda Cancer Research Institute Central Counc...




Posted in: