1. The speed of light with the rise in the temperature of the medium—(A) Increases
(B) Decreases
(C) Remains unaltered
(D) Drops sharply
Ans : (C)
2. 26th January is India’s—(A) Independence Day
(B) Republic Day
(C) Revolution Day
(D) Parliament Day
Ans : (B)
3. Electric current is measured by—(A) Voltmeter
(B) Anemometer
(C) Commutator
(D) Ammeter
Ans : (D)
4. Washing soda is the common name for—(A) Calcium carbonate
(B) Calcium bicarbonate
(C) Sodium carbonate
(D) Sodium bicarbonate
Ans : (C)
5. The hardest substance available on earth is—(A) Platinum
(B) Diamond
(C) Quartz
(D) gold
Ans : (A)
6. Who among the following has been selected as new coach for the Indian Cricket Team?(A) Vivian Richards
(B) Gary Kirsten
(C) Kapil Dev
(D) Allan Border
Ans : (B)
7. With which game is the Agha Khan Cup associated?(A) Football
(B) Badminton
(C) Basketball
(D) Hockey
Ans : (D)
8. Jaspal Rana is the name associated with which of the following games?(A) Boxing
(B) Shooting
(C) Archery
(D) Weight lifting
Ans : (B)
9. The Olympic games are normally held at an interval of—
(A) 2 years
(B) 3 years
(C) 4 years
(D) 5 years
Ans : (C)
10. Who summons the joint sitting of the Rajya Sabha and Lok Sabha?(A) President
(B) Speaker of the Lok Sabha
(C) Chairman of the Rajya Sabha
(D) Prime Minister
Ans : (A)
11. All electioneering campaigns during the time of elections are stopped.(A) 48 hours before the appointed time of election results
(B) 48 hours before the actual poll
(C) 24 hours before the actual poll
(D) 36 hours before the actual poll
Ans : (D)
12. Who is the signatory on the Indian currency notes in denomination of two rupees and above?(A) Secretary, Reserve Bank of India
(B) Finance Secretary, Minister of Finance
(C) Governor, Reserve Bank of India
(D) Finance Minister, Ministry of Finance
Ans : (C)
13. Development means economic growth plus—(A) Inflation
(B) Deflation
(C) Price stability
(D) Social change
Ans : (D)
14. The Abbreviations PSLV stands for—(A) Polar Survey Landing Vehicle
(B) Polarised Source Laser Viewing
(C) Precise Source Locating Vision
(D) Polar Satellite Launch Vehicle
Ans : (D)
15. The solar eclipse occurs when—(A) the sun comes in between the moon and the earth
(B) the earth comes in the between the sun and the moon
(C) the moon comes in between the sun and the earth
(D) None of these
Ans : (C)
Railways Recruitment Board Malda-TC Solved 2008 Paper
Popular Posts
-
EAM 2012 Results – www.cee.kerala.gov.in – KEAM Results : KEAM 2012 Results of the Medical and Engineering Entrance examination has bee...
-
Inter results 2012 | junior inter results 2012 on 18th April | Senior inter results on 22 April Inter results 2012 | junior inter results 20...
-
Important Abbreviations of all categories AVES : Acute Viral Encephalitic Syndrome BCTT : Bank Cash Transaction Tex BCSBI : Bankin...
-
ITI Ltd, conducts Walk-In-Interview for the post of Engineers : Qualification : The incumbent should be a Graduate in Engineering in Ele...
-
Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2011 RPSC Zila Parishad Vacancy III Teacher Jobs Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2011 RPSC ...
-
South Indian Bank Probationary Clerks Results 2012 at southindianbank.com South Indian Bank will declare very soon the Result of Probati...
-
BHU PMT 2012 Model Question papers and practice exam Banaras Hindu University, BHU Varanasi conducts Medical Entrance Exams (Pre Medical ...
-
SSC CGL Notification 2012 Apply Online | SSC Combined Graduate Level Recruitment Notification 2012 Staff Selection Commission announced to...
-
RTU Results | RTU Btech 3rd Sem Result 2011 | RTU B.Tech 3rd Semester Results 2011 | www.rtu.ac.in Rajasthan Technical University (RTU) ha...
-
Eligibility: MD Location: Mumbai Last Date: 12 December 11 Raja Ramdeo Anandilal Podar Ayurveda Cancer Research Institute Central Counc...




Posted in: