1. Which of the following keys of personal computer is not available in the key board of traditional typewriters?(A) Tab
(B) Spacebar
(C) Enter
(D) Backspace
Ans : (C)
2. Find the root value of 36.1 / 102.4—(A) 61 / 34
(B) 19 / 31
(C) 19 / 32
(D) 19 / 33
Ans : (C)
3. The headquarters of the United Nations Union is located at—(A) Geneva
(B) New York
(C) Rome
(D) Washington
Ans : (B)
4. Who is the chairman of senior selection committee in BCCI?(A) Sunil Gavaskar
(B) Dilip Vengasarkar
(C) Kapil Dev
(D) Chetan Chauhan
Ans : (B)
5. Bismillah Khan is related to—(A) Tabla
(B) Sarod
(C) Flute
(D) Shehnai
Ans : (D)
6. Oscar prize is related to—(A) Literature
(B) Films
(C) Science
(D) Music
Ans : (B)
6. Which of the following is true in regard to Indian railway?(A) It is the cheapest means of transportation
(B) The chief source of income is transportation of goods
(C) It is the only largest employer
(D) All of the above
Ans : (D)
7. The Headquarters of North Western Railway is at—(A) Abu Road
(B) Jodhpur
(C) Ajmer
(D) Jaipur
Ans : (D)
8. Which amongst the following is the train introduced by Indian Railways bringing travel by AC class withing the reach of a common man?(A) August Kranti
(B) Jan Shatabdi
(C) Garib Rath
(D) Sampark Kranti
Ans : (C)
9. Persons with which blood group are called universal donors—(A) AB
(B) A
(C) O
(D) B
Ans : (C)
10. AIDS stands for—(A) Acquired Immune Disease Syndrome
(B) Acquired Immunity Deficient Syndrome
(C) Acquired Immune Deficiency Syndrome
(D) Acquired Infection Deficiency Syndrome
Ans : (C)
11. Which of these is not a mosquito borne disease?(A) Dengue fever
(B) Malaria
(C) Filariasis
(D) Goitre
Ans : (D)
12. The injection of anti-toxin is given to prevent—(A) Tetanus
(B) Tuberculosis
(C) Typhoid
(D) Filariasis
Ans : (A)
13. In banking ATM stands for—(A) Automated Tallying Machine
(B) Automatic Teller Machine
(C) Automated Totalling Machine
(D) Automated Transaction of Money
Ans : (B)
14. Where did the dance form “Mohini Attam” develop?(A) Manipur
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Tamil Nadu
Ans : (B)
15. Mahatma Gandhi was born in—(A) Wardha
(B) Porbander
(C) Sabarmati
(D) Ahmedabad
Ans : (B)
Railways Recruitment Board Malda-TC Solved 2008 Paper
Popular Posts
-
EAM 2012 Results – www.cee.kerala.gov.in – KEAM Results : KEAM 2012 Results of the Medical and Engineering Entrance examination has bee...
-
Inter results 2012 | junior inter results 2012 on 18th April | Senior inter results on 22 April Inter results 2012 | junior inter results 20...
-
Important Abbreviations of all categories AVES : Acute Viral Encephalitic Syndrome BCTT : Bank Cash Transaction Tex BCSBI : Bankin...
-
ITI Ltd, conducts Walk-In-Interview for the post of Engineers : Qualification : The incumbent should be a Graduate in Engineering in Ele...
-
Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2011 RPSC Zila Parishad Vacancy III Teacher Jobs Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2011 RPSC ...
-
South Indian Bank Probationary Clerks Results 2012 at southindianbank.com South Indian Bank will declare very soon the Result of Probati...
-
BHU PMT 2012 Model Question papers and practice exam Banaras Hindu University, BHU Varanasi conducts Medical Entrance Exams (Pre Medical ...
-
SSC CGL Notification 2012 Apply Online | SSC Combined Graduate Level Recruitment Notification 2012 Staff Selection Commission announced to...
-
RTU Results | RTU Btech 3rd Sem Result 2011 | RTU B.Tech 3rd Semester Results 2011 | www.rtu.ac.in Rajasthan Technical University (RTU) ha...
-
Eligibility: MD Location: Mumbai Last Date: 12 December 11 Raja Ramdeo Anandilal Podar Ayurveda Cancer Research Institute Central Counc...




Posted in: